Radio Musa 100,5 MHz kuuluu nyt netissä. Klikkaa soitin auki ja kuuntele – yötä päivää!

Radio Musa nettiradio
Radio Musa nettiradio 1

Radio Musa nettiradio live

Tästä löytyy livenä 128 kbps suoratoisto, palvelimen sijaintina Toronto, Kanada.

MP3-formaatti

MP3-tekniikka on digitaalinen audioformaatti, joka käyttää tiedostojen pakkausalgoritmia, joka vähentää äänitiedostojen kokoa merkittävästi säilyttäen samalla hyvän äänenlaadun. Tämä tekniikka kehitettiin 1990-luvulla MPEG-1- ja MPEG-2-standardeja varten ja on auttanut äänen jakamista ja tallentamista internetissä.

MP3-pakkaus poistaa äänisignaalista ihmiskorvan kuulemattomat osat, mikä vähentää tiedostokokoa ja mahdollistaa nopeamman lataamisen ja tallentamisen. MP3-tiedostot ovat yleisiä verkkomusiikkipalveluissa ja digitaalisissa musiikkisoittimissa.

Suoratoisto

Suoratoisto on äänen ja videon toisto internetissä reaaliajassa ilman, että tiedostot on tallennettava käyttäjän laitteelle. Se on muuttanut tapaa, jolla ihmiset kuuntelevat musiikkia, katsovat videoita ja osallistuvat digitaalisiin kokouksiin.

Suoratoisto toimii lähettämällä jatkuvasti dataa palvelimelta käyttäjän laitteelle. Tämä data pakataan pienikokoiseksi ja dekoodataan sitten laitteella, jotta se voidaan toistaa äänenä tai videona. Streaming-palvelut hyödyntävät erilaisia pakkausmenetelmiä ja protokollia, kuten AAC, Ogg Vorbis ja HLS, taatakseen laadukkaan toiston ja joustavan puskuroinnin.

Suoratoisto on yleistynyt internetissä, ja monet suositut palvelut, kuten Spotify, Apple Music ja SoundCloud, tarjoavat miljoonia kappaleita ja podcasteja käyttäjilleen. Suoratoisto on mahdollistanut helpon ja saumattoman pääsyn musiikkiin ja äänisisältöön missä ja milloin tahansa.

Linkkejä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suoratoisto

https://fi.wikipedia.org/wiki/MP3