soturi 5
Kuvagalleria - soturi 1

Täällä savannilla seison, minä, soturi nimeltä Jabari. Päälläni punainen kangasvaate, kädessäni puinen sauva, joka on kulkenut esi-isiltäni minulle. Katselen ympärilleni, ja sydäntäni raastaa nähdessäni maailman, joka on kaukana esi-isiemme ajoista.

Kaukaisuudessa häämöttävät laajat tasangot, jotka kerran olivat elämää kuhisevia, mutta nyt ne ovat kalpea varjo menneestä loistostaan. Muistelen tuhansia vuosia vanhoja viisauksia, jotka ovat ohjanneet meitä sukupolvien ajan. Niissä opetettiin kunnioittamaan luontoa ja sen lahjoja, mutta nyt näen, kuinka olemme pettäneet sen perinnön.

Silmieni edessä on kuivuuden riivaama maa, joka on menettänyt hedelmällisyytensä. Virtaavat joet ovat muuttuneet kuihtuneiksi uomiksi, ja eläimet, jotka kerran vaelsivat vapaasti savannilla, ovat harventuneet tai kadonneet kokonaan. Tämä on ihmisen aikaansaannosta, ja tunnen raskauden sydämessäni.

Meidän sukupolvemme on kasvanut vieraantuneena luonnosta ja sen viisaudesta. Olemme rakentaneet kaupunkeja, jotka leviävät kuin syöpä, tuhoavat maata ja riistävät sen voimavaroja. Olemme unohtaneet, että olemme vain yksi osa suurta kokonaisuutta, ja että ilman luontoa emme voi elää.

Katson taivaalle, joka on verhoutunut harmaaseen savuun ja pölyyn, ja mietin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Onko toivoa paremmasta, vai olemmeko tuominneet itsemme ja maailmamme tuhoon? Mietin, voinko omalta osaltani tehdä jotain korjatakseni esi-isiemme viisauden vastaisia tekoja.

Vajoan synkkään pohdintaan, tuntien vastuun ja surun painavan hartioillani. Tiedän, että ainoa tie eteenpäin on yrittää palauttaa esi-isiemme viisaus ja kunnioitus luontoa kohtaan. Ehkä vielä on aikaa pelastaa se, mikä meistä jäljellä on. Ehkä vielä voimme yrittää sovittaa synnit, jotka olemme luonnolle tehneet, ja löytää tien kohti tasapainoa ja harmoniaa.

Soturi, kuvitteellisia historiallisia henkilöitä

Kuvaa klikkaamalla saat suuremman version. Jos haluat tietyn kuvituskuvan joka on tehty tekoälyn avulla, ota yhteyttä [email protected]

Stable Diffusion (usvamedia.fi)