audioarkisto.ffi
Audioarkisto.fi 1

Audioarkisto.fi

on Usva Median projekti jossa tehdään työtä Discopress Oy:n arkistojen kokoamiseksi digitaaliseen arkistoon, työ on aloitettu mutta yli 40 vuoden haastattelujen sekä ohjelmien määrä on valtava, joten työ ei valmistu hetkessä. Mikäli haluat päästä käsiksi arkistoon, ota yhteyttä [email protected] Ohessa esimerkki artistimäärästä vuoden 2002 alusta.

image
Audioarkisto.fi 2

Radio Musa nettiradio live

Radio Musaa voit kuunnella livenä juuri nyt täältä. Radio Musan kotisivut täällä.

Soitin

josta voit kuunnella haastatteluja:

Usva Median Tietopankki

Yleinen ohje äänitiedostojen arkistoinnista:

Äänitiedostojen arkistointi

  1. Huolehdi tallennusmuodon yhteensopivuudesta: Ennen kuin tallennat äänitiedoston, varmista että tallennusmuoto on yhteensopiva käyttämäsi ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän kanssa. Tarkista myös, että tallennusmuoto on edelleen tuettu ja yleisesti käytössä.
  2. Suunnittele tallennuskapasiteetti: Äänitiedostot voivat olla hyvin suuria, joten tallennuskapasiteetti on suunniteltava huolellisesti. Tarkista, kuinka paljon tallennuskapasiteettia tarvitset ja miten saat sen hankittua.
  3. Huolehdi tiedostojen eheydestä: Varmista, että tallennetut tiedostot ovat eheitä ja vältä niiden vaurioitumista. Tämä onnistuu esimerkiksi käyttämällä laadukkaita tallennusvälineitä ja tarkistamalla tallennettujen tiedostojen kunto säännöllisesti.
  4. Tee varmuuskopioita: Äänitiedostojen arkistointi edellyttää usein useiden varmuuskopioiden tekemistä. Tallenna varmuuskopiot eri paikkoihin, jotta ne eivät ole samassa paikassa kuin alkuperäiset tiedostot. Näin varmistat, että tiedostot ovat turvassa mahdollisissa ongelmatilanteissa.
  5. Päivitä arkistointijärjestelmä säännöllisesti: Muista päivittää arkistointijärjestelmäsi ja tallennusvälineesi säännöllisesti, jotta ne ovat ajan tasalla. Varmista myös, että tallennusvälineet ovat kunnossa ja vaihda ne tarvittaessa uusiin.

Myös audioarkisto.fi – noudattaa näitä ohjeita, kun arkistoi äänitiedostoja, jotta ne ovat käytettävissä myös tulevaisuudessa. Huolellinen suunnittelu ja ylläpito auttavat säilyttämään äänitiedostot turvassa ja käyttökelpoisina pitkään.